40 dagen dank dag 12

28-02-2021

40 dagen dank dag 12

I have longed for you with the passion of my heart

psalm 119:10 The Passion translation

"Mam, ik wil graag meer Engelse boeken lezen".

Dochterlief komt onze slaapkamer binnen en ploft met deze woorden op het bed naast mijn bureau. Ik plof, een stuk voorzichtiger, naast haar om te horen wat ze bedoeld. Haar opleiding is voor een deel in het Engels en het lezen van Engelse boeken zou haar woordenschat aanzienlijk vergroten. Dus is haar vraag hoe ze in Corona tijd aan Engelse boeken zou kunnen komen.

Dankbaar besef ik dat dit het moment is waar ik al een tijdje op gewacht heb. Ik vertel haar dat ik iets heel bijzonders aan haar wil laten zien. Uit de boekenkast haal ik een smal boek met een mooie kartonnen hoes eromheen. Ik haal het boek voorzichtig uit de hoes en een prachtige, witte, zacht lederen kaft komt tevoorschijn. 'The Message' staat er op de voorkant.

Het boek valt open en samen zien we dat op de eerste bladzijden mijn naam en de woorden 'Londen 2013' zijn geschreven. Daar omheen lezen we de lieve wensen en gebeden voor mij van de vrouwen met wie ik dat jaar op een vrouwenconferentie was. Wat een leuke herinneringen komen er naar boven. Wat is het lang geleden!

Ik vertel mijn dochter dat er iets is wat dit boek voor mij zo speciaal maakt. Die conferentie was ik onder de indruk van een spreker. Zij was zo vol van Gods Woord dat ik dacht; dat wil ik ook! Niet dat ik haar wilde zijn, of ook wilde spreken maar ik wilde ook zo vol zijn van Gods woorden. Terwijl de meeste andere vrouwen gingen winkelen, kreeg ik tijdens een middagsessie over Bijbellezen, een enorm verlangen om God nog beter te leren kennen door Zijn Woord. Ik kon niet wachten om thuis meer tijd vrij te gaan maken om bijbel te lezen.

Tijdens de afsluiting van die conferentie kregen we een cadeau uitgereikt. Door de lange rijen werd er voor elk van die duizenden vrouwen iets doorgegeven. In het donker hoorden we overal om ons heen geroezemoes. We keken nieuwsgierig om ons heen maar zagen nog steeds niet wat het was. Eindelijk werd er iets in mijn handen gedrukt. Ik pakte het aan en zag tot mijn verbazing dat dat het een bijbel was! Verpakt in een mooie hoes zat een prachtige uitgave van de Engelse 'The Message' vertaling. Ik drukte de bijbel tegen me aan terwijl er tranen in mijn ogen kwamen. Het was alsof God op dat moment tegen mij zei "Ik heb je verlangen gezien, ik geef je Mijn Woorden, vul je er maar mee."

Nu ik hier, jaren later, samen met mijn dochter op terugkijk weet ik dat dát moment de start is geweest van vele andere mooie dingen. En het mooiste van al die ontwikkelingen is dat God Zich inderdaad heeft laat kennen, door Zijn Woord. Wat een wijsheid en liefde is er in Zijn woorden. Ik ben nog steeds niet uitgelezen!

Terwijl mijn dochter mijn Engelse bijbel als een kostbare schat mee naar boven neemt roep ik haar nog na dat ze via mijn account bij de bieb Engelse boeken kan reserveren die later afgehaald kunnen worden. Ik geloof niet dat ze het nog hoort. Stilletjes bid ik dat deze bijbel, naast het uitbreiden van haar woordenschat, ook zal bijdragen aan het nog beter leren kennen van God.

Doe je mee?

Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • heb je een foto erbij? Graag!


Mijn stukje:

Tot morgen!

Team Ladies

Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.

Update Preferences | Unsubscribe