40 dagen dank dag 32

20-03-2021

40 dagen dank dag 32

Romans 14:19-21 So let's agree to use all our energy in getting along with each other. Help others with encouraging words; don't drag them down by finding fault

Ik vertaal hem even: Romeinen 4:19-21 Laten we het erover eens zijn dat we al onze energie moeten stoppen in met elkaar kunnen opschieten. Help anderen met bemoedigende woorden, haal ze niet neer door hun fouten te benadrukken.

Het was een spannende dag, maar dat begreep je misschien al uit bovenstaande tekst. Een tijd geleden is er ergens in een relatie dichtbij mij, iets helemaal mis gegaan. Ik had er wel mee te maken maar kon er even niks mee, terwijl de mensen om me heen in een heel vervelende situatie zaten, en daardoor ik ook. Op marktplaats zag ik van de week een berichtje van de bewuste persoon. Hij bood iets aan dat we goed konden gebruiken, met we bedoel ik die bewuste groep om me heen.

Na kort overleg besloten we de sprong te wagen en contact te leggen. Er was immers al wat tijd overheen gegaan en ik stond er iets verder van af, dus wie weet.

Na een paar appjes heen en weer, was het eerste ijs gebroken en met een bakje narcissen en een chocolade paashaas voor de kinderen, ben ik vanmorgen de artikelen gaan halen. Toch wel even spannend.

Maar we zijn allebei 'broeders en zusters in de Heer' dus was het hoog tijd om de lucht te klaren. Het ontvangst was hartelijk. We hebben kort gerefereerd aan de moeilijke periode en toen uitgesproken dat we de boel de boel laten en elkaar een zegenrijke toekomst wensen. Het was heel goed om elkaar te zien en te spreken. En hoe mooi en hoe belangrijk is het om in vrede met elkaar te leven.

Ja, soms voel je je op je ziel getrapt, bedrogen, en dan wil je het liefst terugslaan en de bijbelse teksten van David uit de psalmen gebruiken als hij God vraagt de vijand in elkaar te slaan.

Maar we leven in het nieuwe testament :-). Dus pakken we bovenstaande tekst, roepen we God aan en vragen we of Jezus ons de kracht van vergeving geeft, steken we de hand uit naar elkaar (om de handen te schudden en elkaar te zegenen) en wensen we elkaar het beste met bemoedigende woorden.

Dat lucht lekker op!

Doe je mee?

Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

Mijn stukjes zijn op! Maar ik ga natuurlijk wel door! Doe je mee???

Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • Heb je een foto erbij? Graag!


Mijn stukje:

Tot morgen!

Team Ladies

Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.