40 dagen dank dag 37

25-03-2021

40 dagen dank dag 37

Moet je door het water gaan, Ik ben bij je; of door rivieren- je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan- het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien.

Jesaja 43:2

Vanmorgen eerst maar weer eens naar de tandarts geweest, ik weet even niet of dat een puntje van dankbaarheid is, maar mijn dag begon daarmee. Ik heb niet zo'n goed gebit, dus 1 gaatje vullen en wat reconstructie ingepland volgende week. Valt mee hoop ik. Toch redelijk opgelucht weer huiswaarts. Het is prachtig weer en mijn handen jeuken om naar buiten te gaan, maar binnen ligt er nog wat schilderwerk te wachten, dat dus eerst maar. Het is immers ook wel leuk om aan ons huisje te werken. Ondertussen plan ik het avondeten. Er komt iemand eten die wat aandacht verdient. Vooral een luisterend oor denk ik.

Ik besluit het eens anders te doen en zet de vuurschaal buiten klaar.

Eind van de middag haalt KJ onze gast op en gaan ze samen een eind wandelen terwijl ik het eten voorbereid. Als ze in de schemering terug komen brand het vuurtje buiten in de vuurschaal.

Een schemeravond, een vuurtje en een glas wijn. Dan komen de verhalen wel! Het praat lekker makkelijk in het donker.

We luisteren, hummen en mogen af en toe wat delen. Zoals in bijna elk gesprek wat we hebben, komt de boodschap "Je bent geliefd" weer boven tafel. Je kunt Gods liefde of Zijn goedkeuring niet verdienen. En je kunt je niet laten leiden door wat je denkt dat mensen van je verwachten.

Als je de innerlijke rust kunt vinden in je geloof, in de zekerheid van de liefde van God, dan kan de wereld om je heen in duigen vallen maar dan blijf jij overeind.

Eigenlijk geldt dat ook voor de situatie waar we nu in zitten. De wereld stort een beetje in om ons heen. Wat blijft er dan over? Wat blijft er dan van jou over?? Haal jij wie je bent, uit de ontmoetingen op je werk, uit de feesten met je vrienden, uit hoe je je kleedt of wat men van je vindt? Natuurlijk verrijkt dat allemaal ons leven. Maar het mag nooit zo belangrijk voor je zijn, dat dat bepaald of je je gelukkig voelt, of geliefd.

Moet je door het water gaan?

IK BEN BIJ JE

moet je door het vuur? Het zal je niet verteren..

Waarom niet? Omdat je geliefd bent, omdat je Zijn kind bent.

Omdat Hij God is.

be blessed!

Doe je mee?

Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

Mijn stukjes zijn op! Maar ik ga natuurlijk wel door! Doe je mee???

Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • Heb je een foto erbij? Graag!


Mijn stukje:

Tot morgen!

Team Ladies

Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.