40 dagen dank dag 2

18-02-2021

Titus 2: 7 Geef zelf met goede daden het voorbeeld, ..., zodat onze tegenstanders beschaamd staan en niets kwaads over ons kunnen zeggen.

We hebben ramen en kijken naar buiten. Dat is voor velen van jullie niets bijzonders, maar als je in een verbouwing hebt gezeten en maanden tegen houten schotten i.p.v. ramen hebt aangekeken, zijn ramen een puntje van dankbaarheid. Elke dag weer!

Tijdens de nazomer maanden konden bezorgers de voordeur nog wel vinden in de schemering, maar in de donkerste wintermaanden hoorden we wel eens een roepende bezorger buiten, of kregen we een telefoontje dat ze voor het huis stonden maar de deur niet konden vinden. We wonen in een buitengebied, zonder straatverlichting en vanwege iets met internet, hebben we ook nog geen buitenverlichting.

Gisteren las ik Titus 2. Over hoe je je dient te gedragen als oudere man of vrouw, als jonge vrouw en man en zelfs als slaaf. Geef in alles het goede voorbeeld, wees zichtbaar. Waarom? Dan verhogen ze de naam van God, onze redder. Zodat onze tegenstanders beschaamd staan en niks kwaads over ons kunnen zeggen.

Wees zichtbaar.

Als mensen je niet kunnen zien, als ze niet bij je naar binnen kunnen kijken, dan kunnen ze God ook niet zien. Net als met die ramen. Niemand kon naar binnen kijken, niemand kon zien wie we waren en of we wel thuis waren. Nu we hoogstwaarschijnlijk weer een beetje onder de mensen mogen komen, hoop ik dat je mensen 'naar binnen kunt laten kijken'. Ik bid dat ze God zullen zien en dat er niks kwaads over jou gezegd kan worden.

En nu kijk ik lekker naar buiten, waar de vogeltjes fluiten en de eerste bolletjes hun kop boven de grond uitsteken. Wat zie jij als je naar buiten kijkt?

Doe je mee?

Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • heb je een foto erbij? Graag!

Tot morgen!

Team ladies