40 dagen dank dag 4

20-02-2021

Psalm 4:9 In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in, want U, Heer, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis.

THIS TOO SHALL PASS

Vorige week lag ik 1 dag heel ziek in bed. Weer. Voor de zoveelste keer onderuit gehaald door migraine. Weer een doktersbehandeling die niet aanslaat, om moedeloos van te worden. Terwijl ik in bed lig bekruipt me het fatale gevoel dat dit nooit maar dan ook nooit meer overgaat en ik ben heel verdrietig.

Ik kan me voorstellen dat je, nu we middenin corona zitten, ook wel eens denkt: 'dit gaat nooit meer voorbij'. 'ik moet voor eeuwig de kinderen thuisonderwijs geven, ik heb nooit meer het huis voor mezelf, ik kom nooit meer aan mijn rust en ik kan nooit carrière maken op deze manier..' en vul maar in wat je denkt...

Gisteren had ik de auto uitgegraven uit de sneeuw, was heerlijk weer in de winkel aan het werk geweest. Bij thuiskomst heb ik nog een rondje spoorzoeken om het huis gedaan, ik volgde sporen van de vos, zag konijnensporen, genoot van de staartmeesjes en het heerlijk frisse winterweer. en toen bedacht ik, 'Het is weer voorbij. Ook deze keer is weer voorbij'.

Mijn hormonen zijn weer in balans, ik zie de zon weer schijnen en er klinkt een lied in mijn hart.

Ook al is niet elke dag zoals je droomt, niet elke dag perfect in je eigen beeld, ook al loopt alles niet op rolletjes... ook dit gaat voorbij.

Heb je wel eens goed naar de psalmen gekeken? Steeds zit David in de penarie, hij wordt achtervolgt, heeft honger of baalt van het leven. Maar dan eindigt hij de psalm toch weer in dankbaarheid. Ons enige houvast is Hij.

Het begint al in psalm 2: Waartoe leidt het woeden der volken.... en eindigt met vers 12: gelukkig wie schuilen bij Hem.

of psalm 3:2 Hoe talrijk zijn mijn belagers.... :9 Bij U Heer is redding, uw zegen rust op Uw volk.

of psalm 4:2 Antwoord mij als ik roep...... :9 In vrede leg ik mij neer en meteen slaap ik in, want U, Heer, laat mij wonen in een vertrouwd en veilig huis.

of psalm 5:2 Hoor mijn woorden Heer, sla acht op mijn klagen......:13 U zegent de rechtvaardigen, Heer, als een schild beschut hen Uw genade.

Mooi he?

Doe je mee?

Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • heb je een foto erbij? Graag!

Tot morgen!

Team Ladies United