Blessed to be a Blessing

01-08-2022

Ik zit in de zon, in de tuin

het is hoog zomer, alles staat in bloei en de lucht is blauw. Wat meer kunnen we wensen?? Ik zeg: we are blessed!!

Al een tijdje dobbert het nieuwe thema door mijn hoofd: Blessed to be a Blessing. Soms vergeten we even hoe enorm gezegend we zijn. Ook als de omstandigheden niet optimaal zijn, ons lichaam niet in staat is te doen wat nodig is, ook als we verdriet of andere problemen hebben, er is altijd het zeker weten dat Jezus voor ons gestorven is. We zijn gezegend, Blessed: Dat we het niet alleen hoeven doen, dat we geliefd zijn, gezien zijn. Dat God de Vader onze trooster, redder, bevrijder en rechter is.

Misschien zit je ergens alleen op een kamertje en vraag je je af hoe jij nou een blessing voor iemand kunt zijn terwijl je zelf niks hebt, niks kunt, niks weet, niks snapt. Hoe kun je dan een Blessing zijn?

Dan word ik bemoedigd door de verhalen in de bijbel waar ook momenten waren dat er "niks was" en er toch genoeg was. Denk aan het verhaal als Jezus belasting moet betalen (mattheus 17). Ze hebben niets en Jezus stuurt Petrus erop uit om te gaan vissen. Wonder boven wonder vangt hij een vis met een munt in de bek, precies genoeg om de tempelbelasting te betalen! Of wat dacht je van het verhaal van Elia die naar de weduwe gaat (1 koningen 17) en vraagt om van haar LAATSTE restje meel en olie een koek voor hem te bakken. Zij moest haar laatste restje geven, in vertrouwen. Elia, de weduwe en haar zoon hadden daarna genoeg om de hongersnood door te komen. Of wat dacht je van het verhaal van de 5 broden en 2 vissen (Markus 6) en om het niet te vergeten nog zo'n wonder in Markus 8? Er was niets, of nou ja niet genoeg, en toch voorzag God in voldoende. Of het verhaal van de kamerling uit het oosten (Handelingen 8) die er niets van snapte en ineens is daar Filippus die het hem uit kan leggen!

Dat je niks hebt, betekent niet dat je niets te geven hebt..... wow!

Op dit moment is het vakantie, stil op straat, stil in de winkel, stil in de kerk. Dat betekent dat ik stilletjes in de tuin zit terwijl ik zo opbloei van mensen om me heen. Als ik niet uitkijk zou ik er zo chagrijnig van worden! Gelukkig kwam Kirsten met een reminder die ik haar ooit gestuurd had:

(als je niet weet wat je moet doen, doe dan iets voor een ander..).

En dat helpt. Bezig zijn met een nieuw seizoen, God zoeken voor uitwerking van het thema, dingen op papier zetten, tijdens het schoffelen, schilderen, kippenhok uitmesten bidden voor de Ladies... Het helpt!

Eigenlijk wist ik het ook wel, want vorige week nog kwam ik deze tip tegen:

Mental self care tip: Onderdeel van een goede zorg voor je mentale gezondheid is focussen op anderen en hen helpen, zelfs als je zelf in de problemen zit. Maar al te vaak blijven we steken in dealen met onze eigen problemen, wat eigenlijk die vaak alleen maar erger maakt omdat we heel zelf gericht worden. Jouw problemen lijken wel te groeien omdat het HET ENIGE is wat je ziet. Je uitstrekken naar anderen en anderen helpen bevorderd niet alleen je eigen genezing, maar het is ook een goede manier om weer toekomstperspectief te ontdekken, te groeien in dankbaarheid en mentale weerbaarheid te ontwikkelen. Soms is de beste oplossing voor een probleem om uit je eigen hoofd te stappen en je te richten op anderen Dr. Caroline Leaf

We starten 2 september met een nieuw seizoen voor Alle Ladies 18+. We beginnen met ruim 100 tips hoe jij een kleine blessing kunt zijn in jouw omgeving. Zorg dat je erbij bent en ontvang jouw tips!

Je bent niet te oud of te jong om met ons mee te doen.

De programma's en invullingen van de avonden zijn meestal geschikt voor elke leeftijd. (behalve misschien de wandeling...) Jij hoort er bij en Jij bent welkom!

De avonden worden zonder uitdrukkelijke melding altijd gehouden in de EGZ.

Love to meet!

Kirsten en Carmen