Blessed to be a Blessing

You're here to be light, bringing out the God-colors in the world. God is not a secret to be kept. We're going public with this, as public as a city on a hill. If I make you light-bearers, you don't think I'm going to hide you under a bucket, do you? I'm putting you on a light stand. Now that I've put you there on a hilltop, on a light stand-shine! Keep open house; be generous with your lives. By opening up to others, you'll prompt people to open up with God, this generous Father in heaven. Matthew 5:14-16

Als ik aan God denk wordt ik vanzelf enthousiast. Zijn liefde is oneindig, Zijn kracht onuitputtelijk, Zijn creativiteit onbevattelijk. Ik kan niet anders dan met blijdschap mijn weg gaan en mijn dingen doen. Afgelopen week heb ik geholpen bij de opbouw van de Opwekking Lectuurtent en daarna bij de verkoop en alle werkzaamheden en na afloop ook de afbouw en het opruimen. Mijn lijf zegt dan echt wel dat het genoeg is, spieren laten weten dat ze aan de max zitten en mijn bedje roept. En toch. Toch als ik aan Hem denk, als ik me geborgen weet in Zijn Liefde, dan kan ik niet anders dan met een glimlach rond-strompelen. Ik hoef me hiervoor niet terug te trekken in een stilte hoekje of eerst een uur stille tijd te houden. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben een gelukkig getrouwde vrouw. Ik hoef me niet af te vragen of mijn man van me houdt. Ik kijk om me heen, naar ons huis en de dingen die hij met liefde voor ons heeft geregeld. Ik hoef hem niet te bellen als hij op zijn werk zit om hem te vragen of hij van me houdt. Ik weet het. Of hij nou in de buurt is of niet. En af en toe merk ik het ook aan de extra dingen die hij voor mij of voor ons doet of als hij het in mijn oor fluistert voor het slapen gaan. 

Is het ook niet zo met God?  Ik weet dat Hij mij liefheeft ook al voel ik het soms niet. Ik weet dat Hij van met houdt al hoor ik het even niet. Ik kijk om me heen naar de natuur of naar wat ik heb, naar de mensen om me heen en ik weet dat Hij van me houdt! Is het mijn optimistische aard? Ben ik toevallig positief ingesteld of denk je wacht waar tot je iets ergs mee hebt gemaakt? Diegenen die mij beter kennen weten beter... Maar: ik ben ervan overtuigd dat wat vanbinnen zit van buiten zichtbaar is.... Herman Boon kan het zo mooi zeggen: het is geen verrassing dat je sinaasappelsap krijgt als je in een sinaasappel knijpt...