40 dagen dank dag 40

28-03-2021

40 dagen dank dag 40

"Give thanks with a grateful heart, give thanks to the Holy one, Give thanks because He's given Jesus Christ, His Son"

Don Moen

♪ Breng Dank Aan De Eeuwige, Breng Dank Aan De Heilige Breng Dank Aan Onze Vader Die Ons Jezus Zond! ♫

(als je klikt op de tekst kun je het lied horen..)

40 dagen dank! We hebben het toch maar even gedaan met elkaar! 40 dagen elke dag een stukje in je mail met een berichtje van iemand die ergens heel dankbaar voor is. Soms was het iets heel groots en soms was het iets kleins, maar we hebben samen kunnen lezen dat je al heel gauw iets meemaakt elke dag, waar je met dankbaarheid op terug kunt kijken.

Het mooie is dat als je je bedenkt dat je vanavond in je schriftje iets moet schrijven waar je vandaag dankbaar voor bent, dat je dan heel anders de dag in gaat. Je kijkt dan nieuwsgierig om je heen naar alles wat er gebeurt of wat je overkomt, en je bedenkt: "waar ben ik dankbaar voor in deze situatie?" En het is natuurlijk niet alleen een soort positief denken trucje, nee het gaat om een dankbaar hart! God geeft ons immers in de bijbel de opdracht om dankbaar te zijn:

Verblijd u altijd. Bid zonder ophouden. Dank God in alles. (1 Thessalonicenzen 5:16-18)

Er staat niet : als je iets leuks meemaakt, of als je iets moois krijgt moet je dankbaar zijn. Nee er staat "Dank God in alles..". In The Message vertaling staat er: 'Be cheerful no matter what, pray alle the time, Thank God no matter what happens. This is the way God wants you...to live'

(Wees opgewekt wat er ook gebeurt, bid de hele tijd, dank God wat er ook gebeurt. God wil dat je zo leeft.)

Dat is dus duidelijk. Wat er ook gebeurt, wees dankbaar! Ik geloof dat een dankbaar hart je helpt om situaties beter aan te kunnen, om sneller te genezen als je ziek bent, om een leuker mens te zijn, om meer geduld te hebben, vriendelijker te zijn!

Ik bid dat je je gaat oefenen in dankbaar zijn. Ik bid dat als er iets naars gebeurt, dat je niet meteen in de stress schiet, maar dat je dankbaar bedenkt wat God je wil leren in deze situatie. Ik bid dat als je ziek op bed ligt, dat je dankbaar de vogeltjes hoort fluiten buiten, maar ik bid ook dat als het leven mooi is, als je buiten geniet van een wandeling, als je in de spiegel kijkt en zowaar een keer tevreden bent, ik bid dat je ook dan bedenkt Wie je mag bedanken voor al het moois in je leven.

We gaan op weg naar Pasen. Komende week is de stille week en goede vrijdag, waarna we zondag de opstanding mogen vieren van onze Heiland. We hebben zo'n ongelofelijk voorrecht om zonder schaamte of terughoudendheid, onbevangen met Hem te praten! Maak vaak gebruik van dit voorrecht, Hij wacht op jou!

Doe je mee?

De 40 dagen zijn voorbij, maar ik daag je uit om door te gaan. Pak een schriftje, je mobiel, en schrijf! Heb je iets moois meegemaakt? Heb je in een bijzondere situatie bedacht waar je dankbaar voor mag zijn? Had je een top dag of een treurdag? Maak je eigen 40 dagen dank en noteer:

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor?

  • Welke bijbeltekst past daarbij?

    We vonden het erg leuk om deze 40 dagen te organiseren. We zijn erg benieuwd wat je er van vond. Zou je de heel korte enquete willen invullen? Zou tof zijn!

enquete!

Tot mails!

Team Ladies

Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.