40 dagen dank dag 17

05-03-2021

  40 dagen dank dag 17

  Als je er een gewoonte van maakt regelmatig te bidden tot God

  zullen er regelmatig ongewone dingen gebeuren

  We lezen een prachtig boek, over gebedsverhoringen. wonderlijke verhalen over avonturen die mensen aangaan met God.

  Als je dat leest, ontstaat er in je binnenste ook een verlangen naar leven samen met God, meer nog: Leven Alleen Voor God. Soms kan zo'n klein zinnetje als bovenaan de mail, je ineens triggeren om meer te gaan bidden. In het hoofdstuk wordt gesproken over het volk Israel dat voor de rode zee staat. Als praktische mensen staan we soms ook voor een rode zee: iets onmogelijks of iets heel moeilijks. We neigen dan naar het bouwen van bruggen of een boot, we werken keihard om er iets van te maken. Maar naast het werken, moeten we bidden alsof alles van God afhangt. Ik mijmer nog een beetje na over deze tekst als ik de auto instap op weg naar de winkel. Er draait een Hillsong CD en ik zing lekker mee. Op deze CD staat ook een boodschap van Brian Houston. Ik wil hem eerst wegdraaien maar besluit te luisteren.

  Hij heeft het over de rode zee

  als er bergen om je heen staan en de situatie onoverzichtelijk lijkt

  hoe bijzonder.....

  Helemaal on fire, kom ik aan in de winkel. Hoe leg ik dit mijn collega uit? Zoals elke dag vraagt ze hoe het met me gaat. Ik denk heel even na en vertel haar dan van het boek, de boodschap en de preek in de auto. Ik zeg dat het me handig lijkt om samen te bidden voor de winkel. Nu we weer open mogen, op afspraak, en we keihard werken om alles leuk en aantrekkelijk en toegankelijk te maken, is het wellicht handig om te vragen of God de zee wil splijten. of in ieder geval Zijn wonder op de winkel toe te passen. Want we hebben het keihard nodig. Spannend. Want we hebben nog nooit samen hardop gebeden.

  Daarna gaan we lekker aan het werk. 's Middags ben ik in Leiden bij mijn dochters diploma uitreiking waarna ze met pa een rondje over het strand gaan hardlopen. Ik ga bij een collega winkelier in Katwijk even op bezoek. Terwijl ik daar aan het kletsen ben, bedenk ik ineens dat ik een klant met een boek bestelling heb waarbij ik geen flauw idee heb hoe en waar ik aan dat boek moet komen. Ik kan zo gauw de titel en het plaatje niet vinden en mompel iets van boek over via Dolorosa en muziek en koren enzo.

  De winkelier legt een muziekboek op de toonbank, precies wat ik hebben wil!! Ik mag het van hem overnemen met een kleine korting, zodat we er nog een beetje winst op maken bij de verkoop. Wat lief!

  Nu kan ik de klant blijken en daar wordt ik zelf ook altijd heel blij van!

  Ik neem me voor elke dag te beginnen met gebed, dan zal ik werken alsof het van mij afhangt en bidden alsof alles van God afhangt.

  Vandaag begin ik met gebed:

  Heer laat uzelf meer zichtbaar worden in mij. Ik wil het avontuur met u aangaan. Ik heb zin in deze dag!

  Ga je mee op avontuur?

  Doe je mee?

  Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

  Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • Heb je een foto erbij? Graag!


  Mijn stukje:

  Tot morgen!

  Team Ladies

  Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.