40 dagen dank dag 19

07-03-2021

  40 dagen dank dag 19

  Filippenzen 4:6-8 Maak u nergens zorgen over, maar bid voor allesen vraag God wat u nodig hebt, dankbaar voor alles wat Hij doet. Dan zult u de vrede van God ervaren, een vrede die ons menselijk besef te boven gaat en die de wacht houdt over uw hart en gedachten, omdat u in Christus Jezus bent. (HET BOEK)

  Dankbaar zijn, wat een mooi thema.

  Ik kan niet vaak genoeg zeggen tegen mezelf dat ik mijn focus mag richten op dankbaar zijn. Want oohh wat kan ik me snel laten afleiden door negatieve input.

  Wat ben Ik dankbaar voor dit thema. De dankbaarheid die deze 40 dagen iedere dag in mijn mailbox zit. Daar wordt ik blij van en het stimuleert mij om ook een stukje van dankbaarheid te schrijven. Zaterdag: een prachtige zonnige dag. We moesten nog een boodschapje in het dorp doen. En zo zijn mijn lief en ik met de hond wandelend boodschappen gaan doen.

  Dankbaar voor de zon die op mijn gezicht scheen. Dankbaar dat ik dit samen met mijn man kan doen. Dankbaar voor onze hond en dankbaar voor een aantal spontane ontmoetingen onderweg.

  En ...een gesprekje over dankbaar zijn en omgaan met feedback.

  Afgelopen week heb ik zo gestoeid met feedback op een toets die ik niet gehaald heb. In de hele opleiding nog nooit één onvoldoende gehad. Prachtige uitslagen voor mijn eindtoets en de andere toetsen. En dan op de valreep komt er 1 andere uitslag: ROOD gekleurd met --- in de rode balk. Fout, niet gehaald. Over doen.

  Ppff ....die kwam binnen.

  Wat gebeurde er nu de afgelopen week?

  Maandagochtend rond 10 uur: yess....Mijn uitslagen zijn eindelijk binnen en...alles ruim voldoende. En wat een opbouwende en bemoedigende feed back. Ik ben stil en dankbaar en ga eerst wandelen om dit mooie resultaat een plekje te geven voordat ik dit anderen laat weten. Daarna heb ik mijn lief gebeld, wat appjes gestuurd en taart gekocht en dit met 2 van mijn buurvrouwen gevierd. Want dit staat er en dat mag gevierd worden.

  Één uitslag, van een andere beoordelaar, moest nog binnen komen en ja, ik vermoedde dat deze onvoldoende zou zijn. En ik ken de omstandigheden waarin ik deze, door corona uitgestelde en nu dus digitale, praktijkdag gedaan heb. Ik had me min of meer voorbereid op een onvoldoende.

  Maar wat gebeurde er met mij toen ik 's middags de uitslag kreeg en de dagen erna de feedback las en moest verwerken?

  Het haalde alles in mij naar beneden. De andere uitslagen leken niet meer te bestaan. Ik voelde me compleet van tafel geveegd met al mijn kwaliteiten. Er gebeurde iets in mij wat ik niet goed kan verklaren, maar wat me erg deed twijfelen aan alles wat ik geleerd heb. Duidelijk was dat ik moest waken over mijn hart om me niet mee te laten sleuren met deze maalstroom aan gevoelens en gedachten. En dat lukte me niet 1,2,3....Dat ging met vallen en opstaan. Herkenbaar?

  En toch...Ik ben een DANKBAAR mens. Ik ben dankbaar voor mijn relatie met Vader God; Ik ben Zijn geliefde dochter. Dat is een waarheid die ik me eigen heb mogen maken en me op zulke momenten extra aan vast mag houden. Dankbaar voor Zijn woord die zegt Want Ik weet welke plannen Ik voor jou heb, plannen van geluk en niet van ongeluk (naar Jeremia 29:11) Je bent niet wat je doet, Je bent wie je bent en dat is ok.

  Ik heb een heel proces doorgemaakt afgelopen week. Een proces van voelen wat het met me doet, van ontdekken wat ik nog te leren heb en ook opmerken welke feedback ik niet herken en waar ik de kwaliteiten zeker bezit, maar op dat moment niet heb kunnen laten zien.

  Ik ben dankbaar voor lieve mensen om me heen waar ik mijn verhaal en soms mijn tranen mee kon delen. Ik ben dankbaar dat ik dit nu met jullie mag en durf te delen.

  Ook om je te bemoedigen. Soms kun je even heel diep gaan. Het mag er zijn, je tranen, je twijfels. Maar blijf er niet alleen in. Vader God is erbij. En Hij geeft mensen om je heen. We mogen er voor elkaar zijn. We hebben elkaar nodig. Durf om hulp te vragen, als je er niet alleen uitkomt. Ga eens even lekker wandelen met iemand of ergens op een bankje zitten of een belletje.

  En uit je verdriet, boosheid en frustratie en vragen aan Vader en dank Hem dat Hij er bij is.

  En dan ervaar ik weer zo de waarheid van 1 van mijn lijfteksten: Filippenzen 4:6-8....die vrede die Hij me dan weer geeft.

  Doe je mee?

  Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

  Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • Heb je een foto erbij? Graag!


  Mijn stukje:

  Tot morgen!

  Team Ladies

  Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.