40 dagen dank dag 21

09-03-2021

  40 dagen dank dag 21

  "Hij heeft je bekendgemaakt, o mens, wat goed is en wat de Here van je vraagt: niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met je God."(Micha 6:8)

  Nu de basisscholen weer open zijn, vakantie voorbij en ook de middelbare scholen weer meer open gaan kijk ik toch wel terug op een chaotische tijd.

  Natuurlijk enerzijds vond ik het heerlijk dat samen thuis zijn, meer zicht hebben op wat de kinderen doen op school, meer tijd samen zijn, meer spelletjes of andere dingen samen doen. Echt leuk!

  Maar anderzijds was het 24/7 bij elkaar ook wel grond voor meer ruzietjes, onenigheden onderling. Wie waar mag zitten bijvoorbeeld. Of wie iets mag kiezen voor het eten (en dan zijn alleen gezonde maaltijden een optie hoor, maar toch vind je niet al het gezonde eten even lekker 😊).

  En daarin heb ik ook wel andere kanten van mezelf gezien: soms minder genadig dan ik had gehoopt, soms minder geduldig dan ik had gehoopt. In het gezin, maar ook naar beperkingen of regels die ik niet begrijp of logisch vind, dat bepaalde bezoeken niet mag doen, dingen die ik nodig heb niet kan kopen.

  Dat overdenkende maakt me nog dankbaarder voor Gods geduld en genade. Hij ziet jou, Hij ziet mij elke dag, elk uur van de dag en nacht. Hij ziet ons dingen doen die niet volgens zijn bedoelingen zijn, en HIJ IS GEDULDIG. En Hij is elke dag genadig. Hoe bijzonder is dat!

  Voor deze nieuwe fase, thuis en in de samenleving, bid ik om meer geduld en genade. Zoals God van me vraagt:

  "Hij heeft je bekendgemaakt, o mens, wat goed is en wat de Here van je vraagt: niet anders dan recht te doen en getrouwheid lief te hebben en ootmoedig te wandelen met je God."(Micha 6:8)


  Doe je mee?

  Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

  Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • Heb je een foto erbij? Graag!


  Mijn stukje:

  Tot morgen!

  Team Ladies

  Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.