40 dagen dank dag 27

15-03-2021

40 dagen dank dag 27

Hij verkwikt mijn ziel. Hij leidt mij in de rechte sporen om zijns naams wil. 4 Zelfs al ga ik door een dal van diepe duisternis, ik vrees geen kwaad, want Gij zijt bij mij; uw stok en uw staf, die vertroosten mij.

Psalm 23:3-4

Een maand geleden kwam ik na hevige buikklachten op de SEH terecht. Een lieve zuster uit de EGZ had mij er heen gebracht. Zij had mij via app aangemoedigd om te bellen met de huisartsenpost anders had ik gewacht tot na het weekend.

De spoedarts vroeg een CT scan aan, omdat mijn ontstekingswaarden hoog waren en daarna was het wachten op de uitslag. Na een ochtend op de SEH te hebben gewacht op de uitslag, werd er diverticulitis ontdekt: een ontsteking in een uitstulping van de dikke darm.

Ik werd naar huis gestuurd met poeders en advies 4 x 2 paracetamol per dag en rust houden. Als er geen verbetering was na het weekend, moest ik contact met de huisarts opnemen.

De lieve zuster bleef mij steunen door te bellen en appen hoe het ging. Maandag kwam ze een paar boodschappen brengen. Ik had ondertussen de huisarts aan de telefoon gehad want mijn verhoging bleef tussen de 38.0 en 38.5. De volgende dag moest ik komen om mijn ontstekingswaarden te prikken.

Mijn lieve zus zag dat het nog steeds niet beter ging, en bood aan dit bij de bidstond die avond mee te nemen en ik zei 'heel fijn, dan ga ik ook mijn @home op de hoogte stellen'. Nog een ander lieve zuster belde en zij ging het ook opnemen met haar @home.

Zo werd er die maandag door veel broeders en zusters voor mij gebeden. Ik had een onrustige nacht maar toen ik wakker werd en opstond werd ik anders wakker.

Ik voelde me weer als vanouds. Ik zou die ochtend naar de huisarts om mijn ontstekingswaarden te prikken.

Ik kon er heen lopen zonder klachten. De assistent prikte en de huisarts kwam kijken hoe het met mij ging. Ze kon niet geloven dat de ontstekingswaarden weer bijna normaal waren, terwijl die een paar dagen daarvoor nog zo hoog was.

Het was zo fijn te ervaren dat God dit had gedaan!

Ik hou mij nog wel aan het dieet voor mijn darmen en ik neem de poeders, maar ik kan hier mee leven.

Dankzij mijn Heer! Mijn bijbel tekst is al heel lang psalm 23:3

Dankbaar dat ondanks dat ik alleen ben, ik er nooit alleen voor sta.

Elke dag houd ik een dagboek bij met dankbaarheid van die dag. Ik heb al 5 volle agenda's!

Soms zo leuk om even terug te kijken.

Ook in deze rare tijd zijn er nog mooie dingen waar we dankbaar voor mogen zijn. Laten we ons daar op focussen.


Doe je mee?

Deze 40 dagen stellen we samen met jou op! Pak een schriftje, je mobiel, maar schrijf het op! Heb je iets moois meegemaakt? Ook jouw stukje kan een dag van de 40 dagen worden! mail ons!

Mijn stukjes zijn op! Maar ik ga natuurlijk wel door! Doe je mee???

Wat staat er in je stukje?

  • Waar ben je vandaag dankbaar voor

  • Welke bijbeltekst past daarbij

  • Heb je een foto erbij? Graag!


Mijn stukje:

Tot morgen!

Team Ladies

Copyright (C) 2021 Ladies United. All rights reserved.