De meer dan 100 tips!

08-09-2022

Lieve Ladies

Vrijdag 14 oktober 20.00u is de volgende Ladies Night, noteer je het vast in je agenda?

Blessed to be a Blessing.....

Afgelopen weken heb ik 2 gesprekken gehad met mensen die niet blessed waren door de kerk(-mensen). Ze waren teleurgesteld, voelden zich niet geaccepteerd en zeker niet geliefd door mensen van de (een) kerk.

Daar schrok ik nogal van. We willen immers bekend staan als vriendelijke en liefdevolle mensen:

Uw vriendelijkheid zij alle mensen bekend! Filippenzen 4:5

Vrucht van de geest is liefde, ..vriendelijkheid: Galaten 5:22

En nu was er in de beleving van deze mannen geen vriendelijkheid, geen acceptatie vanuit de kerk. En ik ken er nog wel een paar... Mensen die zich niet geliefd voelden door een kerk en daardoor niet geliefd door God. Mijn gebed is daarop opnieuw: Mogen de woorden van mijn mond u welgevallig zijn, altijd! Psalm 19:15

Wat zou er gebeuren als wij als christenen werkelijk van elkaar gaan houden? En werkelijk van onze naasten?
Het is niet aan jou, aan mij, om te oordelen maar om lief te hebben.....ongeacht wat de persoon doet, wie hij of zij is of wat hij of zij heeft gedaan.

Hoe doe je dat?

 • Heb de Heer lief bovenal:

Zorg dat je vaatje gevuld is, dat je Zijn liefde elke dag weet, zoek Hem en leer van Hem! Lees de bijbel, bid elke dag, de hele dag.

Joyce Meijer: We hebben niet meer kennis nodig in ons hoofd, we hebben meer daden nodig. Wellicht vind je het heerlijk om in je bijbel te kleuren, te tekenen, sterren en stippen en plaatjes te tekenen... hopend dat degene die zondag naast je zit ziet hoe veel je wel niet in de bijbel bezig geweest bent. Maar je kunt alleen zien hoeveel iemand thuis is in en met het woord, aan het karakter van die persoon. Je ziet pas wat ze geloven aan hun gedrag, aan hun vrucht!

De enige manier waarop je geloof kan groeien is als je het gebruikt. Dan zal het groeien. Je geloof zit vanbinnen maar het wordt vrijgezet als je het naar buiten brengt. We zingen van harte Vul mij opnieuw, en opnieuw en opnieuw maar dan moet je jezelf wel "ledigen". Het moet wel doorstromen!

Want stilstaand water gaat rotten... als je jezelf steeds uitgiet EN je steeds laat verfrissen, dan werkt Gods woord door je heen. Zoals Karim zondag zei: God zegt 'Hier Ben Ik' , mijn antwoord is naar God toe 'Hier ben ik', en daardoor naar mijn naaste 'Hier ben ik'....

 • en je naaste als jezelf:

komt er direct achteraan! Die 2 mannen waren/voelden zich niet geliefd in de kerk, eeuwig zonde! Jacobus 2: als er een rijke en een arme sloeber de kerk in komen, hoe behandel je beiden dan? En als je arme sloeber nu eens vervangt door Rus, of Homo, of kettingroker, of Hoer....er staat: als u op uiterlijkheden afgaat, begaat u een zonde 2:9 - oeps.

Jacobus 2:17 God-talk without God-act is outrageous nonsense?.....:18 You can no more show me your works apart from your faith than I can show you my faith apart from my works. Faith and works, works and faith, fit together hand in glove. (the message vertaling)

Jacobus 2:14: Net zoals Paulus zegt: wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven maar hij handelt er niet naar? Zou dat geloof hem kunnen redden? .......:18 Men zou kunnen zeggen: de een gelooft en de ander doet. Laat mij dan maar eens zien dat je kunt geloven zonder daden. Ik zal door mijn daden tonen dat ik geloof.

JA MAAR: favoriete uitspraak van mijn kids; ja maar = jammer = nee....

 1. Ja maar ik heb niks!

Ik hoor je denken: maar wie ben ik nou helemaal? Ik moet nog zoveel leren, ik moet nog zoveel ervaren, ik ben er zelf nog helemaal niet, dat kan ik niet en ik heb niks om uit te delen! Ik ben niet gevuld, niet vervuld, etc.

Dan kijken we weer naar de bijbel: Jezus had niks en deelde toch uit.. Denk bijv. aan de verhalen over het aren plukken toen ze honger hadden, Paulus ving een vis met een munt in de bek om de belasting te betalen, Jezus had vis op bbq toen ze moe van het vissen terug-kwamen, er waren slechts 5 broden en 2 vissen wat niet genoeg leek voor de menigte etc..

Paulus zei tegen de verlamde man: geld en goed dat heb ik niet maar wat ik heb geef ik u.....en hij sprak genezing uit.

     2  Ja maar als de mensen me niet moeten?

Jezus begon Zijn prediking in Nazareth en ik weet niet of je het nog weet maar die moesten Hem niet en wilden hem van de rots gooien Lukas 4. IN HET BEGIN VAN ZIJN BEDIENING! Maar Jezus draaide zich om en liep van hen weg.

     3. Ja maar als ze me nou juist wel heel leuk vinden?.  

In Kapernaüm was Jezus geliefd en wilden ze Hem houden maar Jezus liet zich leiden door de Heilige Geest.

Er is een belangrijke les te leren hier: Jezus liet zich niet leiden door de afwijzing van mensen of de adoratie van mensen, nee Hij liet zich leiden door de Heilige Geest! Als je kunt leren om Gods weg te gaan, of mensen je nu accepteren of afwijzen, dan ben je al aardig op weg om Gods roeping op jouw leven te vervullen, namelijk mensen bereiken. reach out and touch.....

Als je weet dat je weet dat je weet dat je geliefd bent, kan je de hele wereld aan!

De wereld om ons heen is vol mensen die honger hebben, die een nood hebben, die pijn hebben en die maar wat blij zouden zijn met een beetje bemoediging en liefde van jou. Dus als er af en toe eentje tussenzit die jouw afwijst, laat dat je niet ontmoedigen. Doe zoals Jezus deed, draai je om en loop door en zoek iemand die wel wil wat jij hebt! Voel je vrij om voor die persoon te blijven bidden maar volg de Heilige Geest.

     4. Ja maar hoe?      

Heb je je ooit afgevraagd hoe God jou kan gebruiken? Je wilt dat mensen God leren kennen, dat ze weten dat God van hen houdt en je wilt mensen met daden helpen, maar hoe? Je bent al zo druk! Je hebt je eigen gezin om voor te zorgen, er is niet genoeg tijd en niet genoeg geld en er is zoveel ellende in de wereld! Waar moet ik beginnen? Hoe kan ik nou het verschil maken vraag je je af. Het is zinloos om eraan te beginnen....

      5. Maar wat als?? WHAT IF!      

Wat als je besluit dat God jou kan gebruiken om de wereld te veranderen? In plaats van focussen op wat je NIET kunt doen, wat als je besluit om je te richten op het brengen van een beetje hoop aan mensen die je WEL kunt helpen!

Wat zou er gebeuren als jij deed wat je kon, en als je je aansluit bij andere mensen net als jij, die doen wat ze kunnen? Dan kan God het onmogelijke mogelijk maken en jou gebruiken om het te laten gebeuren!

If you don't know what to do with yourself, do something for someone else!

Dus, zo komt het nieuwe thema tot stand! Met een mooie uitdaging: Be the blessing!

Be The Blessing:

Ben je al nieuwsgierig naar de tips?

Als je portemonnee leeg is en je agenda vol, dan kan het vaak voelen alsof we niks extra te geven hebben. Maar ik heb ontdekt dat er haast nooit een geldig excuus is om niet regelmatig iets voor iemand anders te doen. Want als we eerlijk zijn, er komt veel goeds voort uit het zegenen van anderen!:

 1. Het helpt blijdschap verspreiden, voor degene die ontvangt en voor jezelf. en blijdschap is altijd een goede zaak: Denk bijv. aan de kerstpakketten van Patricia!

 2. Het bouwt sterke relaties/vriendschappen.

 3. Het voorkomt dat we egoïstisch en gefixeerd op onszelf worden.

 4. Het helpt om ons te realiseren wat er echt belangrijk is in het leven: relaties, geen bezittingen.

 5. Onze kinderen zullen er voordeel bij hebben als ze ons voorbeeld zien dat wij tot zegen zijn van anderen.

Weet je, we denken vaak dat we GROOTSE dingen moeten doen om echt het verschil te maken en om anderen tot zegen te zijn. Maar ik weet dat het vaak die kleine dingen zijn die mensen voor mij gedaan hebben, die me zijn bijgebleven.

 • Mijn vrouwengroep die mijn huis sopten toen ik ziek was,

 • een onverwachte visite op mijn verjaardag,

 • een lief kaartje, ...het juiste woord op het juiste moment

Omdat ik op dit moment in mijn leven nogal druk ben met baan en huis en winkel, jij wellicht met kinderen en kleinkinderen, en misschien wat krap bij kas, dan voelen die 100 kleine dingen nog wel te doen. Daarom hebben we meer dan 100 kleine blessings voor je opgezocht!

OPDRACHT: bekijk de Blessings: Voer ze niet zomaar uit maar probeer bij elke Blessing een bijbeltekst te zoeken.

Waar moet je mee beginnen?

 • Wordt enthousiast over het delen van je geloof ( het is geen probleem om te praten over lekker recept, leuke camping, prachtige film...)

Als je hart niet klaar is voor je roeping, bid dan dat God je hart verzacht en dat Hij alle barrières van onzekerheid, zenuwen en valse schaamte verwijdert die je tegenhouden.

 • Bid voor gelegenheden om te getuigen

Bid eenvoudig: 'Vader gebruik me vandaag om iemand dichter bij U te brengen. Breng iemand op mijn pad die ik kan helpen' en houd de meer dan 100 tips in de buurt!

 • Wandel in vrede, wees een vredestichter.

De mensen om je heen zullen het verschil zien. Als ze vragen waarom vertel dan hoe je was zonder God en hoe Jezus jou heeft veranderd. Ken jouw eigen verhaal. Over wandelen in vrede in deze tijd kun je een avond vullen, doen we nu niet. Wandel in Vrede, laat er een klimaat van vrede om jou heen hangen! Zoek dus niet de confrontatie, lok geen discussies uit, dring je eigen mening niet op maar heb lief en bewaar de vrede! (en bid voor de dingen waar je het niet mee eens bent)

 • Bid voor een specifiek persoon en hun hart.

Heer zegen het hart van ......Maak hem/haar hongerig naar U. Open zijn/haar ogen voor het plan dat U voor hem/haar heeft. Help mij om Uw licht op het pad te zijn om hem/haar de weg naar U te wijzen."


100+ Blessings

Ik heb nog een paar printjes met de 100 Blessings en doosjes om ze in te doen, die neem ik zondag mee. Op=op! MAAR je kunt ze ook zelf uitprinten en in een doosje bewaren, zet het doosje wel zo dat je het elke dag ziet en er aan herinnert wordt. 100 Blessings in een doosje in de kast heeft niet zoveel waarde.......

Klik op de link om het bestand met meer dan 100 blessings te downloaden. Print ze uit en knip ze uit! Be Blessed!

We horen graag je verhalen! Wat was een reactie van iemand, hoe voelde je jezelf toen je het deed, heb je iets gedaan wat je nog nooit had gedaan etc.

Love to meet 14 oktober!

Kirsten en Carmen