Hey Girl put your raincoat on!

19-05-2019

We gaan naar Lapland deze zomer. Vandaag besluiten we een trainingsrondje te lopen omdat we in Lapland niet alleen rond gaan rijden maar ook veel rond zullen lopen! 

In de reisgids staan een aantal tips ter voorbereiding van je wandeling:

 • houd rekening met terreinwisselingen die uw tocht kunnen vertragen (slecht weer, dicht bos, drassige veengebieden, hoogteverschillen of stenig terrein)
 • neem altijd kaart en kompas mee (en weet hoe er mee om te gaan)
 • neem notitieblok en pen mee om de namen van bordjes en richtingaanwijzers te noteren zodat u de weg terug kunt vinden
 • neem eten en drinken mee
 • neem lucifers en aansteker mee om onderweg iets warms te kunnen maken of bij nood een kampvuur
 • ehbo en muggenspul mee
 • extra trui en regenjas mee, ivm het onbetrouwbare weer. mobiele telefoon voor noodoproepen

We zijn in Nederland dus we nemen deze informatie ter kennisgeving aan en pakken slechts een extra truitje mee, en een fles drinken natuurlijk. Aan het begin van de tocht bepalen we de route en we besluiten de groene pijlen, 15,5 km, te volgen.

Na ongeveer een uurtje begint het te rommelen in de verte. we kijken elkaar aan en grinniken dat het nog erg ver klinkt. Volgens buienradar trekt het precies om ons heen dus we vervolgen vrolijk onze tocht. 

We hebben GISTEREN prachtige regenjassen gekocht. Lichtgewicht, leuke kleur, makkelijk mee te nemen in je rugzak... hm, het wordt wel een erg echt trainingsrondje zo.

De regen trekt niet om ons heen... De bui komt dichterbij en we hebben nog wel 1,5 uur te lopen. Hoe zit het ook al weer met die regenjassen? 

Ik moet denken aan onze Ladies avonden over Brain Detox en over geest, ziel en lichaam. Als we de waarheden die we gehoord hebben alleen lezen, luisteren en opschrijven en ze daarna leuk in de kast leggen, hebben we er niks aan. De waarheden en waarschuwingen die God in Zijn woord geeft, zijn net als dat lijstje dat in de gids staat. 

Bij elke tip voor onderweg kun je vast wel iets bedenken dat in Zijn woord staat en dat je kunt toepassen in je leven. Ik heb er vast een paar opgezocht:

 • houd rekening met terreinwisselingen die uw tocht kunnen vertragen (slecht weer, dicht bos, drassige veengebieden, hoogteverschillen of stenig terrein) : psalm 23:4 Zelfs als ik door een diep, donker dal ga, een dal van moeilijkheden, ben ik nergens bang voor, want U bent bij mij.
 • neem altijd kaart en kompas mee (en weet hoe er mee om te gaan): Spreuken 4:21 Mijn zoon, heb aandacht voor mijn woorden, geef aan mijn uitspraken gehoor. Houd ze steeds voor ogen, bewaar ze in het diepste van je hart.
 • neem notitieblok en pen mee om de namen van bordjes en richtingaanwijzers te noteren zodat u de weg terug kunt vinden. spreuken 4:26 Zorg dat je altijd op de goede weg blijft en dat je altijd te vertrouwen bent. 
 • neem eten en drinken mee. matth 4:4 Maar Jezus antwoordde: "In de Boeken staat: 'Je kan niet alleen van brood leven. Alles wat God zegt, heb je óók nodig om te leven.' "
 • neem lucifers en aansteker mee om onderweg iets warms te kunnen maken of bij nood een kampvuur. psalm 119:130 Uw woorden verspreiden licht. Ze geven wijsheid aan eenvoudige mensen.
 • ehbo en muggenspul mee. 1 petrus 2:24 En door de wonden die de zweepslagen in zijn lichaam hebben gemaakt, hebben jullie genezing gekregen.
 • extra trui en regenjas mee, ivm het onbetrouwbare weer. mobiele telefoon voor noodoproepen. Efeziers 6:11 Doe de hele wapenrusting van God aan. Dan kan de duivel jullie met zijn sluwe streken geen kwaad doen.

Maar nu de regenjas... die gloednieuw in de kast ligt. Welke waarheid heb jij in de kast liggen? Welke waarheid die jou in regen en onweer (situaties en omstandigheden..) kan beschermen, heb je keurig opgevouwen, nieuw in de verpakking, netjes opgeborgen? 

Wij hadden een keurig lijstje met waarschuwingen en tips, God geeft ons ook waarschuwingen en tips. Niet om ons te begrenzen te beperken maar om ons liefdevol handvatten te geven voor in ons dagelijks leven. matth 7:24 "Lúister niet alleen naar wat Ik zeg, maar dóe het ook. Dan lijk je op een verstandig man die zijn huis op rotsgrond bouwde.”

Als God zegt dat je de waarheid aan moet doen, de helm van het heil op moet zetten, het schild moet heffen en het zwaard moet vasthouden, dan kan je dat maar beter doen. Want je weet nooit in wat voor bui je terecht komt...

Be blessed!

Liefs, Carmen


Blijven we droog of.... 

Gelukkig wijzen de bordjes ons de weg naar huis!

Helaas nat pak, maar het levert wel mooie plaatjes op!