I care to use again

03-10-2023

fröbelen met vriendinnen! 20 oktober@EGZ  20.00-22.00u

Een avondje gezellig fröbelen met gebruikte materialen die nog prima een ronde mee kunnen als ze in een nieuw jasje gestoken worden! 

Met verf, lijm en servetten gaan we oud servies een 2e kans geven of van een oude broodplank een leuke serveerschaal maken. 

Gezellig voor de feestdagen of om als cadeau weg te geven! 

Wij zorgen voor materiaal, koffie en lekkers. 

Tip: neem gezellig een vriendin/ zus/ moeder/ buurvrouw of kennis mee! alle dames zijn hartelijk welkom! 

Wel even opgeven als je komt, anders hebben we niet genoeg materiaal en dat zou jammer zijn!

Door materialen te hergebruiken kun je wel 25% klimaatimpact verminderen!  Kiezen voor circulair is dus heel goed te doen als consument. Om duidelijk te maken wat in een circulaire economie de beste keuzes zijn, is de R-ladder bedacht. Een ladder waar bij refuse, rethink en reduce (weigeren iets te kopen, nadenken voor je iets koopt en minder kopen) het hoogste scoren en recycle de onderste trede is. Het onderzoek toont voor veel verschillende gebruiksvoorwerpen en diensten aan dat 'hoger op de ladder' inderdaad zorgt voor aanzienlijke besparingen in klimaat- en milieu-impact.

Op dit moment is onze economie vooral een lineaire economie waarin bedrijven onnodig veel nieuwe spullen maken en consumenten die kopen. In deze economie zijn er iedere keer grondstoffen nodig en is er veel afval. Een circulaire Nederlandse economie is het doel in 2050. In deze situatie worden minder nieuwe spullen gekocht en dus geproduceerd, gebruikt iedereen bestaande goederen langer en beter en is delen populairder dan wat nieuws kopen.

Ik zeg: goed bezig als je komt fröbelen dus!