Jaarthema 2023/2024 I CARE

03-08-2023

Ik ben aan het puzzelen hoe ik het thema van Ladies United(.nl) voor komend jaar ga verwoorden. 

Het Jaarthema wordt "I Care..": Ik zorg/ geef om/ vind belangrijk...

Laat ik maar bij het begin beginnen, in Genesis: God schiep de hemel en de aarde en al wat er in is en Hij zag dat het goed was.

Ik heb er geen probleem mee om bij deze tekst plaatjes in mijn hoofd te zien van prachtige sterke bomen, kabbelende beekjes, kleurrijke vogels en vlinders, majestueuze bergen, en talloze huppelende en kruipende dieren. Wat zal het mooi geweest zijn, in de nog ongerepte schepping vol van de creatieve verzinsels van onze Heer. Slechts een tekst verderop wordt de mens geschapen en krijgt hij gezag over de vissen, de vogels en alle dieren. En alle zaaddragende planten en vruchtdragende bomen zullen hen tot voedsel zijn. (God schiep ons als vegetariërs, maar daarover een andere keer..).

We weten allemaal dat de mens er een puinhoop van maakt. Al in het eerste gezin vindt een moord plaats en heerst er ruzie en jaloezie. Maar God heeft een plan: in Johannes 3:16 zien we dat God de wereld zo lief heeft dat Hij zijn eniggeboren Zoon ervoor overheeft om de boel recht te zetten.

De wereld die God geschapen heeft in Genesis 1, de wereld die in mijn hoofd plaatjes vormt van bloemen en planten en dieren en beesten, die wereld, is hetzelfde woord als 'de wereld' in Johannes 3. Het vreemde is dat 'de wereld' in Johannes 3 in mijn hoofd plaatjes vormt van verloren mensen. Van schapen zonder herder, mensen die doelloos ronddolen op aarde en dringend een verlosser nodig hebben. Maar God gaf Zijn Zoon niet alleen voor mensen! Hij gaf Zijn Zoon voor DE WERELD! Dat betekent ook dat de opdracht die wij hebben om het koninkrijk bekend te maken aan alle volken, inhoudt dat we onze verantwoordelijkheid oppakken en gaan zorgen voor DE WERELD die God zo lief heeft.

In het jaarprogramma gaan we op een ontspannen manier op zoek naar mogelijkheden om beter zorg te dragen voor de wereld. Wat kunnen jij en ik doen om ervoor te zorgen dat we het samen leuk houden op deze planeet?

Vandaar de titel voor dit jaar: I CARE.

Elke avond die we bij elkaar komen heeft een thema dat begint met I CARE. Denk bijvoorbeeld aan: I Care to Dress to impress for less: (feest)kledingruilbeurs, I Care for food: Echt eten: Vega feest diner tips, I Care: gemeenteproject doelgerichte dagen; waarom ben ik hier op aarde?, I Care for you: Valentijn, I Care challenge: Micha cursus, I Care to clean: milieubewust zelf schoonmaakmiddelen maken, etc etc.. Heb je zelf een idee voor een mooi I CARE thema dan horen we dat graag!

Binnenkort komen de data op de site. Zet ze in je agenda en zorg dat je erbij bent!

Love to meet