Voorjaarskledingbeurs 12 april Swap Swap!

25-03-2024

Swap swap swap voor een beter milieu en een frisse kledingkast!

Vrijdagavond 12 april ladies Night

Alle tijd om tussen de voorjaars-kleding voor jezelf iets leuks uit te zoeken om in het voorjaar leuk en fris mee voor de dag komt. Het is ladies only.

Je kunt dus lekker passen en met vriendinnen bepalen wat wel en niet bij jou en bij hen past! Er ligt ook wat kinderkleding dus je kunt ook uitzoeken voor je kids maar het gaat vanavond om jou!

Waarom kleding ruilen?

Hoe vaak heb jij kleding gekocht die achteraf een miskoop bleek. Hoeveel items heb je in je kast hangen die je eigenlijk nooit meer draagt? Schaam je niet… we kennen het allemaal. Soms heb je nou eenmaal een andere maat gekregen of past iets toch niet (meer) bij je stijl. Of je een item nu vaak hebt gedragen of als het labeltje er nog aan hangt, swappen is altijd een goed idee. Je verlengt daarmee de levensduur van kleding, voorkomt dat het op de afvalberg belandt en voorkomt wellicht ook dat je nieuwe items gaat kopen (–> wat weer materialen, water, uitstoot, transport, chemicaliën en nog veel meer scheelt).

Het duurzame aspect moge duidelijk zijn. Daarnaast zijn kledingruils ook gewoon ontzettend leuk en is het dé mogelijkheid om andere stijlen uit te proberen. Is het niks… dan ruil je het gewoon weer tijdens de volgende kledingruil!

En als laatste zijn kledingruils goed voor de portemonnee. Je koopt namelijk geen kleding, je ruilt het. Zo blijkt maar weer eens dat duurzamer leven, echt niet duur(der) hoeft te zijn. Integendeel! Gratis shoppen én duurzaam bezig zijn klinkt toch hemels?

De kleine lettertjes

De Ruilbeurs is vrijdagavond (ladies Night) 19.30-21.30 

Wat ruilen we?

 • We ruilen dameskleding en kinderkleding. Ben je er uitgegroeid? Op uitgekeken? Lever je kleding van jouw en je kids in en kijk later wat er voor jouw bij hangt!

 • Geen ondergoed, badkleding, winterkleding, schoenen.

 • Wel sjaaltjes, tasjes, sieraden…

 • Je levert alleen SCHOON en HEEL in. Wat niet schoon is en er afgedragen uitziet, komt niet op de ruiling maar gaat de kliko in. En onthoud, als jij mooie/nette/schone kleding mee neemt, doen anderen dat ook. Samen zorgen voor een heerlijke swap-winkel.

Wanneer kan ik inleveren?

 • Inleveren graag op woensdag 10 april tussen 10-16u of vrijdagmiddag 12 april .13-16u.

 • Je levert je tas met kleding in met je naam op de tas. Die tas kun je straks gebruiken om mee te shoppen!

  Op de beurs

 • Neem ongeveer net zoveel mee naar huis als waarmee je bent gekomen.

 • We hebben een pas-ruimte waar je je kleding even kan passen. Ga je passen? Let op je eigen kleding! Voordat iemand anders denkt dat het een leuk ruil item is ;)

 • Er zijn passpiegels.

 • Heb je niks ingebracht? Er is vast genoeg om uit te zoeken, kom gewoon lekker langs voor de gezelligheid, er is vast wel wat voor je bij!

 • Restanten worden ingeleverd naar een goed doel

Kom je ook? 

Wij zorgen voor de koffie en thee met wat lekkers erbij!

ps in gevallen waarin de regels niet voorzien bepaald de organisatie.

Je kunt bij aanmelden ook aangeven of je mee wilt helpen, zou fijn zijn!

Nodig jouw vriendinnen uit voor de beurs via social media of print een postertje uit en hang hem op je raam thuis of op school, op je werk, in de kerk:

love to swap :-)

Liefs Kirsten, Carmen


ps om te printen of te delen: