love to gift

18-10-2019

December is voor mij altijd de maand van Het Grootste Cadeau, De Zoon Van God kwam als kindje naar de aarde en gaf Alles wat Hij had zodat wij voor Altijd bij Hem mogen zijn.
Zonder Kerst geen Pasen....'t is maar een idee...

Het grappige is dat de meeste mensen ook nog wel iets weten van een stalletje en een kerstkindje, maar totaal geen idee hebben wat er met Pasen gevierd wordt.

Ik probeer me ook wel eens voor te stellen hoe het voor Jezus geweest moet zijn om Zijn plek in de hemel te verlaten om zich aan ons over te leveren op aarde. Dit, terwijl Hij al wist dat Hij het hele proces van kind naar volwassene door moest met als hoogtepunt Zijn kruisiging. 

En toch ging Hij. Hij gaf Zijn mooie leventje op, de 'lieveling van de hemel' zingen we wel eens, om een rommelig bestaan op te bouwen. Hij moest het hele proces door van peuterpuber, pre-puber, hormonen tiener en uiteindelijk gesettelde volwassene. Denk je daar wel eens aan? In de bijbel springt het verhaal van de 12 jarige Jezus ineens naar de 30 jarige man, maar daar zit dus een heel leven tussen!

Hij kent al onze emoties, onze twijfels onze angsten omdat Hij zelf mens was, man was. Hoe zou Hij met een kapotte knie zijn omgegaan, met een pesterig broertje, met regels thuis die Hij niet eerlijk vond, met meisjes die Hem leuk vonden...?

Ik weet het niet. Wel weet ik dat Hij de juiste keus maakte. Hij koos voor JOU. 

Hij koos ervoor om al Zijn zekerheden op te geven, Zijn knusse bestaan in de hemel, om als onhandige, hulpeloze baby naar de aarde te komen. 

The Greatest Gift of all, begon met kerst maar duurt voort. Want Hij blijft geven, delen, liefhebben...

Deel Zijn liefde uit. Omdat Hij alles gaf

voor jou

voor mij

voor iedereen


Love and Miracles

door: Carmen van der Kaaden