Vrouw je bent mooi

25-10-2021

Afgelopen vrijdag hebben we weer een Ladies night gehad. Het onderwerp was deze keer: 'Vrouw naar Gods hart, inside and out'.

Helaas kon Kirsten er wegens ziekte niet bij zijn maar had Linda toevallig aangeboden een keer mee te helpen! God works in mysterious ways!!!!

Het thema voor deze avond borrelde in me op nadat er weer een bericht in de krant verscheen, waar het over gender-neutraliteit ging. Ik wordt daar een beetje verdrietig van, zelfs boos! God heeft ons juist zo mooi verschillend gemaakt. Man en vrouw schiep Hij ons. Gelijkwaardig ja! Maar niet gelijk-aardig! Juist onze verschillen maken het zo interessant om te ontdekken hoe we bij elkaar passen, hoe we Gods beeld in beiden kunnen herkennen. 

In de wereld zien we dat vrouwen vaak ondergeschikt, minderwaardig worden gemaakt aan mannen. De reactie van veel vrouwen is een terugvecht actie. Ze willen hetzelfde kunnen als mannen om zo gelijkwaardig te worden, om zo gelijkwaardig behandeld te worden. Ik denk dat als we doen waar we voor gemaakt zijn, man en vrouw, dat we dan veel meer rust zullen ervaren. Als we ontdekken waar onze vrouwelijke kracht ligt, onze vrouwelijke gaven en talenten, dat we dan tot volle bloei komen. 

Ik moest denken aan een verhaaltje over een fout in de schepping. Wie weet ken je het wel, het is al een heel oud verhaaltje. 

Fout in de schepping:

"Toen God de Vrouw schiep, was hij bezig aan de zesde dag van de schepping, en aan het overwerken.
Een engel verscheen en zei Hem: "waarom besteedt U zoveel tijd hieraan?"
En de Heer antwoordde": "Heb je mijn blad met vereisten voor haar gezien ?
"Ze moet volledig wasbaar zijn, maar niet van plastic, meer dan 200 beweegbare onderdelen hebben, allemaal inwisselbaar, en in staat zijn te functioneren met wat voor dieet dan ook, een schoot hebben waar 4 kinderen tegelijkertijd kunnen plaatsnemen, een kus hebben die van een geschaafde knie tot een gebroken hart kan helen en ze zal alles doen met slechts 2 handen".
De engel verwonderde zich over de eisen.
" Met enkel 2 handen - onmogelijk!
" En dit is slechts het standaardmodel?
Het is teveel werk voor één dag.
Wacht tot morgen om haar af te maken."
Dat zal ik niet doen, protesteerde de Heer,
"Ik ben zo dicht bij het voltooien van deze creatie die mijn eigen favoriet is.
Ze kan zichzelf al verzorgen als ze ziek is en meer dan 18 uur per dag werken.
De engel kwam naderbij en raakte de Vrouw aan.
"'Maar U hebt haar zo zacht gemaakt, Heer".
" Ze is zacht, zei God, "maar ik heb haar ook sterk gemaakt. Je hebt geen idee wat ze allemaal kan verdragen en bereiken".
"Zal ze in staat zijn te denken?"vroeg de engel."
God antwoordde:"Niet alleen zal ze in staat zijn te denken, maar ook te redeneren en te onderhandelen". "
De engel merkte toen iets op en met zijn hand raakte hij de wang van de vrouw aan....
"Heer, het lijkt erop dat dit model een lek heeft...
Ik zei U toch dat U probeert te veel dingen in haar te stoppen."
"Dit is geen lek ...het is een traan," corrigeerde de Heer hem.
"Waarvoor dient de traan?"vroeg de engel.
En God zei: " De tranen zijn haar manier om haar geluk, haar lijden, haar teleurstelling, haar liefde, haar eenzaamheid, haar droefheid en haar trots uit te drukken".
Dit maakte veel indruk op de engel "U bent een genie, Heer, U hebt aan alles gedacht. De vrouw is werkelijk wonderbaarlijk".
Dat is ze! De vrouw heeft krachten die de mannen verbazen.
Ze verdraagt moeilijkheden, draagt grote lasten, maar kent geluk, liefde en tevredenheid.
Ze lacht wanneer ze wil schreeuwen. Zingt wanneer ze wil huilen. Huilt wanneer ze gelukkig is en glimlacht als ze nerveus is. Ze vecht voor waar ze in gelooft. Ze biedt het hoofd aan onrecht.
Ze accepteert geen ' nee ' als antwoord als ze denkt dat er een betere oplossing is.
Ze ontzegt zich zaken zodat haar familie ze kan hebben en gaat naar de dokter met een vriendin die bang is om te gaan.  Ze heeft onvoorwaardelijk lief.
Ze huilt wanneer haar kinderen succes hebben en ze verblijdt zich als hun vrienden prijzen winnen.
Ze is gelukkig bij het horen over een geboorte of bruiloft.
Haar hart breekt als een vriendin sterft en ze lijdt bij het verlies van een geliefde, maar ze is sterk wanneer ze denkt dat ze reeds geen kracht meer heeft.
Ze weet dat een kus en een omhelzing een gebroken hart kunnen helpen helen.
Echter er zit één fout in de vrouw:Dat ze vergeet hoe waardevol ze is!!! "

Na dit stukje vertelde Juliette ons over haar opleiding styling waaruit ze een heel aantal tips deelde hoe je er als vrouw nog beter uit kunt zien. Maak gebruik van je sterke kanten, vanbinnen En vanbuiten. 

Laat zien wie je bent. 

Hoe je je kleedt laat ook zien wie je bent of hoe je je voelt. Kleding en stijl kan je sterke kanten benadrukken, waardoor je jezelf zelfverzekerder of comfortabeler voelt.  Wil je daar meer over weten? Stuur ons dan een mailtje en we koppelen je aan Juliette. Wie weet kan ze je er wat meer over uitleggen!

Ik denk dat we elkaar niet de ogen moeten uitsteken met de nieuwste mode en de duurste sieraden, maar dat het belangrijker moet zijn wie we zijn in Christus. We hoeven er niet uit te springen in mode en make-up. Je kunt je heel waardig en respectvol en prachtig kleden en versieren zo dat het jouw schoonheid benadrukt. Ik zag vande week een reportage van LaDress, ze zegt: Niet de jurk moet opvallen, maar de vrouw die haar draagt. Kleding moet de vrouw het gevoel geven dat ze er toe doet, het moet haar het gevoel geven dat ze krachtig en zelfverzekerd is. Kleding en versiering moet niet om de versiering gaan maar om de vrouw die het draagt.

Prediker 9: 8 Draag altijd vrolijke kleren, kies een feestelijke geur.

Wat wil ik je meegeven?

Wees trots op wie je bent, als vrouw. Vanbinnen en vanbuiten. God heeft jou gemaakt zoals je bent. Je bent geen foutje, geen 2e keus. Hij ontmoet jou zoals je bent. Je hoeft je niet anders voor te doen, je hoeft niet dingen te doen die niet bij jou passen.

Gebruik je vrouwelijkheid, dat is je kracht om in deze maatschappij het verschil te maken. Ik geloof dat we als vrouw, mogen laten zien dat we volwaardig zijn in wie we zijn. Ik geloof dat we onze generatie en generaties na ons, mogen opvoeden met trots op onze vrouwelijkheid. Ik geloof dat mannen tot hun recht komen als wij ze hun recht geven, als wij ze rechtop houden :-)

Ik geloof dat we daarmee God alle eer geven.

De schepping wacht met smart op de openbaarwording van de zonen (en dochters) Gods.

Stap in het licht, sta op en schitter, laat zien wie je bent. 

Gij geheel anders...


Liefs!

Carmen