vertaling Caroline Leaf filmpje

Mental health brain detox

30 jaar wetenschapper: thema: God heeft alles gemaakt

Wetenschap is Uitleggen hoe geweldig God is! Wetenschap zou daaromin de kerk gebruikt moeten worden om God te begrijpen. Hoe meer je begrijpt hoe meer je God eert

Gedachten zijn echte dingen, wij zijn denkende wezens, we denken 24 uur per dag

Net als deze bomen.

Groene boom is als gezond brein, je gedachten geven structuren, vertakkingen zoals een boom. De boom aan de linker kant is een ziek brein. Een angstig brein.

We zijn gemaakt, voorbestemd, voor liefde, zoals de groene boom, we hebben angst aangeleerd, zoals de ongezonde boom. We zijn ontworpen voor liefde, voor goede gedachten, goede keuzes, mentale gezondheid

Net als adam en eva, God heeft hen perfect gemaakt maar ze kozen voor hun eigen weg. Gen 1:27

Onderzoek laat zien dat het brein en elke cel in ons lichaam, gemaakt is voor liefde, voor gezonde gedachten en herinneringen, zoals de groene boom, maar er gebeurt wel eens iets waardoor we de wet van de liefde overtreden wordt en een andere keus maken. Dit onderzoek, dat we geschapen zijn voor liefde en dat angst aangeleerd gedrag is, werd door een niet gelovige nobelprijs winnaar wetenschapper aangetoond.

Van nature zijn we geschikt, gemaakt voor liefdevolle gedachten, die zijn het beste voor ons, die houden ons brein gezond, voor de perfecte jij,

Gedachten zijn echte dingen! En ze nemen plek in beslag in ons brein, op een gezonde manier, zoals een groene boom (wired for love) of op een ongezonde manier (zoals de ongezonde boom)

Hoe switchen we van de een naar de ander? Door onze vrije wil!

Ik heb al 30 jaar het brein bestudeerd. Het is een uiterst complex geval zoals wij uiterst complex en ingewikkeld gemaakt zijn. Gemaakt naar Gods beeld!

Ons brein slaat op wat we denken. We zijn mensen met een geest, ziel en lichaam :-)

God schiep onze geest, perfect, hij gaf ons een lichaam en als die twee bij elkaar komen heb je een ziel.

De ziel zit er tussenin, je staat met 1 voet in de geest en 1 voet in je lichaam.

De ziel is je intellect, wil en emotie, je denken en voelen, de gedachtenwereld.

De gedachtenwereld is dus in het midden en met je gedachten maak je keuzes uit je eigen vrije wil. De grootste gift van God is zijn zoon, de tweede grootste gift is onze vrije wil.

Hij gaf ons liefde, kracht en een gezond verstand. Geen liefdeloos, krachteloos en ongezond verstand, dat is aangeleerd gedrag. 2 tim 1:7

Je normale ik, je originele ontwerp, is gezond.

Mentale ongezondheid komt van verkeerde keuzes, als we afwijken van waar we voor bestemd zijn.

Maar er is hoop, al ons denken beïnvloed onze genetische expressie. Hoe we denken beinvloed onze genen, hoe we naar het leven kijken., hoe we reageren op omstandigheden, de gebeurtenissen in ons leven, hoe we leven, hoe we slapen. Je denken is 24/7 online, steeds vol gedachten, overleggingen in je hoofd. Snachts verwerk je de gebeurtenissen van overdag en Elke dag staan we op met 300 biljoen nieuwe cellen in je brein en elke cel is ontworpen om nieuwe netwerken te bouwen. Elk moment werk je aan nieuwe takken en verbindingen in je boom door je denken, als een echte neuroplatische wetenschapper, bouw je je netwerken. Je bouwt aan de takkenbos van je brein, jij bent de baas van je brein, je brein is niet de baas over jou!

Jij controleerd je genen, je genen controleren niet jou.

In elke cel van je lichaam zitten genen en in je genen zitten genetische ingenieurs die je helpen te reageren op de signalen die je ontvangt. Als je reactie niet correct is, als je een ongezonde keus maakt, dan groeien er verbindingen aan de verkeerde boom. Als je verkeerde verbindingen bewaard, dan krijg je zorgen, angst en depressies etc etc

MAAR we hebben net ontdekt dat we een neuroplastische ingenieur zijn met controle over ons eigen brein. Neuro betekent brein, plastisch betekend verandering, dus we kunnen ons denken veranderen, Romeinen 12:2 breng alle gedachten als krijgsgevangenen onder Jezus Christus, God geeft ons geen opdrachten die we niet kunnen uitvoeren, je brein is ontworpen je denken te vernieuwen. We zijn een neuroplastische wetenschapper, als je verkeerde verbindingen hebt ontwikkeld, kun je ook goede verbindingen maken en daarmee je brein herstellen.

Die zwarte ongezonde boom hoef je niet langer te zijn, dat is niet wie je bent, het is slechts wie je geworden bent. Als het gegroeid is kan het ook gesnoeid worden. Als je het wel koestert en als je de verkeerde verbindingen blijft onderhouden, als je de verkeerde gedachtes en keuzes blijft maken, dan zullen de verbindingen blijven groeien want waar je aandacht aan geeft dat groeit.

Waar je denken gaat volgt je brein. Je geest controleerd je ziel, je ziel controleerd je brein en die controleerd je lichaam en de HG controleerd het allemaal. We zijn ontworpen om ons te laten leiden door de HG, die onze geest controleert die onze ziel en ons lichaam controleert.

Dit laat de binnenkant van ons brein zien. Allemaal neuronen, we hebben er wel 100 biljoen van, en aan de toppen van de neuronen zien we dendrants, en daar worden onze gedachten opgeslagen, op dit moment bouw je herinneringen met 400 biljoen acties per seconde in je bewustzijn.

Wat je op het scherm zag, is de activiteit van je brein, dat wat je ziet groeien is de schepping van leven, het zijn proteine vertakkingen die de woorden opslaan die ik nu tegen je zeg en je verbind er emoties aan. Elke gedachte bestaat informatie en emoties. Je maakt keuzes om emoties en woorden een plek te geven. Je beinvloed de manier waarop de brein functioneert. De woorden die ik spreek zijn signalen die in het cellichaam binnenkomen,

Je cellichaam, dat in het midden van zo'n vertakking pulseert, in het cellichaam is de nucleus en in de nucleus is het DNA, en in het DNA zitten in onze chromosonen, die zie je in het volgende plaatje ziet. De chromosomen ontrollen zich in ons DNA

We denken dat dat het is, dat ons DNA is waar het gebeurt, ons DNA bevat onze genetische code, de genetische code sluimert tot het gewekt wordt. Wat zorgt ervoor dat het gewekt wordt? De signalen. Welke signalen? Hoe je het leven om je heen ziet ( percieved ). Hoe je denkt, kiest en reageert geeft leven aan dat boompje wat je eerder zag.

Je brein is slechts een ding dat je op een bord kunt leggen, wetenschap vereerd vaak het geschapene i.p.v. de schepper

Maar God onsluierd en inspireert wetenschappelijke ontdekkingen waarin Hij Zichzelf laat ontdekken omdat het uitingen zijn van Zijn grootheid. Hij gebruikt dus wetenschap om Zijn grootsheid te laten zien.. hoe meer je wetenschappelijk ontdekt, hoe meer je God zult ontdekken.

Dus, elke keer als je denkt en kiest bouw je netwerken in je brein en die netwerken zien eruit als bomen in je kleine brein.

Waar komt ongerustheid en angst vandaan? Als je onjuiste keuzes maakt, dan bouw je ongezonde verbindingen in je brein.

Zo zien je gedachten er in het echt uit (hersenspinsels), dit is gezond denken

En dit is ongezond denken, die zwarte vlek is geen gat in je brein, het ziet er anders uit, het lijkt ontstoken en verward en allerlei metabolische verbindingen zijn verstoord. Dit veroorzaakt angst en zorgen. Maar we zijn gemaakt voor liefde, voor goede keuzes, je hebt de mogelijkheid om te herstellen!

Dit was 30 jaar onderzoek gepropt in 10 minuten..

Hier gaat het om:

Je bent niet in controle over de situaties en omstandigheden waarin je terecht komt maar je kunt je reacties beheersen op die gebeurtenissen en omstandigheden.

What you wire in you can wire out ..