Brain Detox verslag

16-05-2019

Wat was het een mooie avond! Heb je ons gemist of wil je nog eens nalezen waar het over ging? Dan hebben we hieronder een overzicht van wat we besproken hebben.

Be Blessed!

Wie is Dr. Caroline Leaf?

Dr Caroline Leaf is cognitief neurowetenschapper en is doctor in de communicatie pathologie (spraak) en bachelor in logopedie en audiologie waarbij ze gespecialiseerd is in metacognitieve en cognitieve neuropsychology. (cognitief= met het verstand, kennis opnemen).

Sinds begin 1980 heeft ze de connectie tussen denken en brein bestudeerd waarbij ze onderzoek deed naar de groei en verandering van het brein. Gedurende haar onderzoeksjaren in het ziekenhuis, en haar werk met duizenden leraren en studenten in Zuid Afrika en USA al communicatie patholoog en cognitieve neurowetenschapper, heeft ze een originele wetenschappelijke theorie ontwikkeld over de wetenschap van ons denken. Dit levensechte neurologisch onderzoek wat Dr Leaf toen deed, is nu een populair onderzoeksgebied dat mensen helpt hun denken te veranderen en ontwikkelen en daardoor hun gedrag aan te passen.

Haar wetenschap van denken heeft al vele mensen geholpen waaronder mensen met traumatisch hersenletsel, chronische hersenaandoeningen, leerproblemen zoals ADD, ADHD maar ook autime en dementie, emotionele traumas en mentale problemen. Ze heeft duizenden studenten, volwassenen en bedrijven getoond hoe ze hun gedachten kunnen gebruiken om hun brein te veranderen en te ontwikkelen. 

Brain Detox Filmpje klik hier

Vertaling (ongeveer) van het filmpje, klik hier

Kristina Kuzmic: The things we tell ourselves.

Na de pauze bekijken we een filmpje van Kristina Kuzmic: Kristina maakt levensechte, grappige Blogs over haar leven met kinderen, haar relatie en alle andere dagelijkse omstandigheden. De herkenbare situaties en haar open kijk hierop, helpen je om iets luchtiger over jezelf te oordelen. Haar blogs zijn o.a. gepubliceerd bij Oprah en in de Huffington post.


Tip: zoek een foto van je jezelf als kind op VOOR je dit filmpje kijkt.

Klik hier voor het filmpje

Om over na te denken:

Klik hier voor vragen die je helpen je in dit onderwerp te verdiepen. 

Wat zegt de bijbel?

Psalm 139:14

Matth 5:48

Efeze 2:10

Jacobus 1:2-4

Hebr 10:14

1 Cor 6:19-20

Spreuken 28:26

Gen 1:27

Rom 12:2

Deut 30:19Rom 7:21-25

Fil 4:13

Jer 29:11

Jac 1:4

2 Cor 12:9

2 Tim 1:7

Coll 3:14

1 Joh 4:7-8

1 Joh 2:5